Sara Begner bjuder på snabblagad vardagsrätt - Kyckling och nudlar med sesam
Sara Begner är kocken, näringsterapeuten och näringsfysiologen som arbetar som chef för Coops provkök där hon bland annat ansvar för framtagandet av Coops recept. Hon är dessutom en våra ambassadörer i Mustaschkampen 2022 och här bjuder hon på ett nyttigt, hälsosamt och snabblagat recept på kyckling och nudlar med sesam. Det är en vardagsrätt som du tillagar i ugnen. Kyckling och broccoli blandas med sesamolja, soja, vitlök, honung, ingefära och vänds sedan runt med äggnudlar.
Läs gärna mer om Sara och hennes recept på köket.se. Du hittar även Sara Begner på Facebook, på Coops Facebook och här på hennes Instagram.
Kyckling och nudlar med sesam
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner:
600 g kycklinginnerfilé
500 g broccoli
1 gul lök, strimlad
200 g äggnudlar
1 dl japansk soja
Marinad:
2 msk sesamolja
2 tsk kinesisk soja
1 dl neutral olja
2 msk honung
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
20 g ingefära, riven
1 dl sesamfrön, ev torrostade
0.5 tsk salt
2 tsk chiliflakes
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda sesamolja, kinesisk soja, olja, honung, vitlök, ingefära, sesamfrön, salt och hälften av chiliflakesen.
Skär broccolin i buketter och stjälken i slantar. Vänd ihop marinaden med kyckling, broccoli och lök.
Fördela i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills kycklingen är klar och broccolin har fin färg.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
Vänd ihop nudlarna med soja och det ugnsrostade på plåten. Smaka av med salt. Toppa med chiliflakes och eventuellt extra sesamfrön.